lördag 26 juni 2010

Revelation Cat Single Dry Hop Series Girardin Amarillo Lambik

F: Doftar mycket humle. Söt, gedigen blomhumle. Riktigt bra doft. Smaken är söt, blommig och syrlig. En ganska typisk godis-syra som man vanligtvis hittar i sura karameller. Väldigt trevlig smak. Prefekt lättdrucken sommaröl. Lambicsmakerna och blomhumlen gör sig riktigt bra ihop. Eftersmaken är först söt, syrlig och blommig precis som resten av ölet men ganska snart får den en lite jästbeska och några andra felsmaker. Fortfarande en mycket bra eftersmak men den kunde blivit mycket bättre. Mycket bra öl. (342)

Mikkeller Spontanale

F: Doftar mild gueuze med mycket malt. Bra syra och inbjudande unkenhet. Mycket bra doft. Smaken är precis lagom sur men många trevliga väl passande smaker. Något mer malt och beska än mer klassiska spontanjästa öler, men det ger en spännande twist. Riktigt bra smak! Eftersmaken har en viss jästbeska och en opassande unkenhet. Inte alls dåligt, men inte tillräckligt bra. (350)

The Evil Twin Soft Poo Stout


F: Doftar rostat, kaffe och lätt syrligt. Intressant och helt ok doft men inte så välbalanserat. Smaken är mustig och god. Kaffe och sötma tillsammans med rostade toner. Gott men inte klockarent. Eftersmaken är lång och trevlig. Bra kaffetoner och klassik stoutkänsla. Ganska bra öl. (121)

Beck Bräu Affumicator

F: Mycket rökig doft med en hel del malt och sötma. Inbjudande doft. I smaken skär sig de olika delarna lite mot varandra. Röken passar inte riktigt ihop med de andra ganska typiska bock-smakerna. Men det är gott och intressant ändå. Eftersmaken är rökig och maltig utan sötma vilket går bättre ihop. Eftersmaken känns inte lika delad som huvudsmaken. Riktigt bra eftersmak faktiskt. Ett ganska bra öl. (112)

onsdag 23 juni 2010

AleSmith Decadence 2009


F: Doftar mustigt av mogen banan och en del alkohol. Mycket inbjudande doft som känns lite ny och spännande och riktigt bra. Smaken är mycket välbalanserad och full av mogen banan. En del karamell, alkohol och en viss syra. Eftersmaken har kvar syran som blir tydligare medan de andra smaker avtar och försvinner. Ok eftersmak. Som helhet ett väldigt bra öl. (331)

måndag 21 juni 2010

Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Red Wine


F: Doftar rostat och träigt på ett mycket inbjudande sätt. Rödvinstonerna ger en ganska annorlunda, kul och bra doft. Mustig doft med en alldeles egen karaktär. Smaken är förts mjuk och len, sen blir den sträv och träig och sist blir den aromatisk och spännande. Smakar faktiskt en hel del rödvin. Mycket smak och många smaker. Obalanserad till tusen men det gör inget eftersom det är spännande och gott. Eftersmaken är mycket aromatisk och mycket god. En bra kombination av typiska RIS-smaker, rödvinstoner och träfat. Väldigt spännande öl. (234)

E: Svart med ganska litet, beigefärgat skum. Doften är kraftfull och mycket rostad med ganska stora toner av grönsaker såsom rå sparris. Viss spritighet och kanske ett inslag av rått trä. Smaken är mycket kraftig och väldigt obalanserad. Rostad och mycket ”grön” i smaken med råa trätoner som inte passar in. En del grönsaker, viss spritighet och en hel del annat som spretar åt olika håll. Intressant, men svårdrucket och inget vidare.

Dark Horse Plead the 5th Imperial Stout


F: Doftar rostat, en hel del havre och lite omoget. Helt ok doft även om havren inte passar in. Smaken är mustig och känslan är tjock. Inte så mycket smak utan mest känsla, men det är en härlig känsla som ger ett kraftfullt intryck. Smaken består mest av alkohol och rostad malt, på ett bra sätt. I eftersmaken finns däremot massor med smak. Den är mycket lång och hela tiden förnyas den. Väldigt bra eftersmak! Mycket rostade och en del brända toner. Malt och lite damm på ett bra sätt. Intensiv och mycket långt. Väldigt gott öl. (135)

E: Svart öl med litet, mörkt beigefärgat skum. Doften är fyllig och kraftigt rostad med en hel del havre. Smaken är kraftig med mycket havre och soja. Viss sälta. Aningen lätt kropp. En del toner av grönsaker i eftersmaken. Knappt godkänd RIS.

Nøgne Ø Red Horizon


F: Doftar sött, maltigt och lite spritigt. En annorlunda jästig ton finns också. Inbjudande och riktigt spännande doft. Smaken är kraftfull, intensiv och oerhört obalanserad. Kul och annorlunda smak med tydlig sötma och tydlig jäst-beska. Intressant och ganska bra. Eftersmaken är mycket besk på ett nytt och lustigt sätt. Gissningsvis har det med jästen att göra. Frän och dålig eftersmak. Kul och mycket intressant öl men kanske inte så njutningsbar. (210)

E: Bärnstensfärgat, klart öl med ganska litet, vitt skum. Doften är stickigt spritig, kryddig och vinös med toner av torkad frukt. Smaken är ganska alkoholstinn och mycket speciell med en del karamellaktiga malttoner, tydlig sötma och en eftersmak som är örtig och ganska bitter. Väldigt annorlunda och roligt öl, som dessutom är gott.

onsdag 16 juni 2010

Nøgne Ø Sweet Horizon


F: Doftar sött, intressant, inbjudande och mycket gott. Bra doft. Smaken är oerhört söt och rolig. Massor med smaker som alla har sötma gemensamt. Alkohol, godis, russin, druvor och mycket, mycket mer. Väldigt goda smaker som passar bra ihop och leker med varandra. Eftersmaken håller kvar de olika smakerna bra och undviker att ta med det extremt söta. Mycket intressant och väldigt kul öl som håller intresset uppe. Oerhört bra. (265)

E: Svart öl med litet, ljust beigefärgat skum. Doften är söt, fyllig och aningen stickig med toner av kaffe och alkohol. Smaken är mycket söt, kraftfull och speciell med en del kaffe, mycket vaniljtoner och lite torkad frukt. Söt eftersmak med kaffe och vanilj. Mycket godisaktigt efterrättsöl. Riktigt gott till en början, men sent i eftersmaken kommer hemska toner av kaffe med massor av socker i. Förstör tyvärr helhetsintrycket.

Green Flash Stout (Double Stout)


F: Doftar mustigt, rostat och havre. Något grön doft och havren kanske inte riktigt passar in, men det en trevlig och inbjudande doft. Smaken är lite oväntad och mycket rostad. Kraftfull och stabil smak. Stadig med många bra delar så som kraftig rostat malt och bränd brödskorpa. Eftersmaken är medellång och lågmäld i jämförelse med huvudsmaken. Lite bitterhet som känns som om den härstammar från rostningen. Mycket trevligt öl. (131)

E: Svart med medelstort, beigefärgat skum. Doften är mestadels av havregrynsgröt, med en del soja och sirap. Smaken är även den dominerad av havren, men med en del rostade toner, lite soja och viss sötma. Tjock munkänsla. Speciellt och helt ok, men kanske inte min kopp te.

Cantillon FouFoune


F: Doftar typsikt spontanjäst och fruktigt sött. Mycket trevlig och inbjudande doft om än något enkel. Smaken är syrlig, överraskande syrlig. Härliga, typiska spontanjästa smaker. En del omogen tropisk frukt. Oerhört gott. Eftersmaken är ganska lång och lite klibbig i känslan. Ölet har mycket spännande smaker och härlig intensiv syra. Frukt- och spontansmakerna passar mycket bra ihop. (566)

E: Mycket grumligt, gult öl med medelstort, vitt skum. Doften är mycket syrlig, nästan stickig och väldigt hustypisk. Smaken är fruktig, unken, syrlig och nästan skarp med en viss liten bitterhet. Syran från frukten och syran från jästen skär sig en aning. Kanske behöver mogna något. Ändå väldigt gott.

De Molen Hel & Verdoemenis (Wild Turkey Barrel)


F: Doftar, malt, alkohol, kola, karamell och fat. Fantastiskt inbjudande och spännande doft. Mycket godis som passar väldigt bra ihop med bourbonfat plus mängder av andra doftnyanser som spelar mot varandra. Smaken är mycket spännande och intressant. Väldigt välbalanserad. Ohyggligt många smaker som samspelar. Galet god smak. Eftersmaken är fenomenal. Massor med smak som sitter i jättelänge. Intensiv och fantastiskt spännande. Hela ölet är sprängfullt av intressanta och bra smaker. (378)

E: Nästan svart vätska med litet, beigefärgat skum. Doften är mycket fyllig och komplex med stora vaniljaktiga bourbontoner, en del dill och lite mördegskakor. Smaken är söt och fyllig med en hel del bourbon, lite dill, viss rökighet och lite tjära. Sötlakrits, rostad malt och lite bränd kol. Viss rökighet och lite charkuterier i eftersmaken. Riktigt bra och lyckat öl.

Dark Horse Double Crooked Tree IPA


F: Doftar mycket sött, en hel del alkohol och malt. Doften avslöjar också en klar humlebeska. Annorlunda doft som inte riktigt vet vad den vill. Smaken är framför allt söt med en ganska tydlig beska. Inte så maltigt och ingen tydlig humle. Annorlunda men riktigt god smak med nyanser av russin och godis. Eftersmaken är nästen enbart besk. En del sötma och lite alkohol som klingar av. God öl. (020)

E: Kraftigt rödaktigt, lite brunt, grumligt öl med ganska litet, ljust beigefärgat skum. Doften är söt, fruktig och maltig med en hel del russin. Smaken är söt och maltig med toner av torkad frukt och alkohol. Tydlig beska i eftersmaken. Speciellt och riktigt gott, men knappast någon DIPA.

tisdag 15 juni 2010

Green Flash Imperial IPA


F: Doftar humle och lite malt. Bra, enkel doft. Smaken är något vattnig och lite tråkig. Bra trevlig beska som håller i sig till eftersmaken. Eftersmaken är ganska söt och lite småmysig. Bra beska och trevliga maltnyanser. Helt ok öl. (101)

lördag 12 juni 2010

Nøgne Ø Dark Horizon First Edition


F: Doftar mycket alkohol och en del malt. Bra och inbjudande doft. Smaken är rund, mjuk och väldigt spännande. Mjuk och kraftfull på samma gång. Tydlig, stabil smak som är oerhört välbalanserad. Inget som sticker ut, känns fel eller felar, allt i smaken känns oerhört rätt. En del lagrade toner likt portvin och russin finns här och var och gör sig mycket bra. Fantastiskt bra smak. Eftersmaken är bra men lite kort och känns kanske något tråkig efter huvudsmaken. Väldigt bra öl! (161)

Gales Trafalgar 200


F: Doftar mycket sött och maltigt. En del frukt så som äpple och päron. En aning damm och torrt hö. Mycket god och inbjudande doft. Smaken är först ganska syrlig och dammig. Sen går den över till hö och gammal lada. Obalanserad och inte så lyckad. Smakar fel-lagrad. Eftersmaken är både torr och söt. Något dammig men mer lik doften än huvudsmaken. (201)

fredag 11 juni 2010

Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Rum


F: Doftar rostat, alkohol, unket och plus lite annat som inte riktigt går sätta fingret på. Konstig och inte alls bra doft. Smaken är något syrlig, rostad och lätt dammig. Mycket obalanserad och väldigt konstig, full av opassande och felplacerade smaker. Eftersmaken är salt och innehåller något som påminner om förmultnande sjögräs. Intressant men inte alls bra öl. (000)

tisdag 8 juni 2010

De Molen Stout & Hop


F: Doftar mycket gott av humle. Rostat, lite bränt kaffe och kola. Mycket spännande doft som är full av nya och intressanta nyanser. Riktigt bra doft. Smaken innehåller många olika delar. Sötma av humlefrukt och karamell, brända toner som av kaffe och choklad och mer. Spännande spel mellan smakerna. Eftersmaken är lång och fruktig. Med lite humle som håller intresset uppe. (321)

E: Mörkt brunt öl med stort, ljust beigefärgat skum. Humlearomatisk, fruktig doft. Smaken är bitter, lite rostad och humlearomatisk med en del rostade toner och lite jäst. Ganska ”rå” smak. Helt ok.

Edwin Tuckers Empress Russian Porter


F: Doftar mycket av rostad malt, soya och lite frukt. Kul, häftig och spännande doft. Smaken är riktigt god. Bra soya, torkad frukt, mjuk malt och mycket mycket mer. Ganska avancerad smak som kräver mycket uppmärksamhet. Mycket bra! Eftersmaken är välbalanserad med lite lakrits och annat aromatiskt. (131)

E: Svart med litet, beigefärgat skum. Fruktig, lätt syrlig doft med massor av äpple. Smaken är mycket speciell; rostad och lite söt men ändå fruktig, lite syrlig med mycket äpple, lite soja och rostad malt. Intressant men inte jättebra.

The Bruery Mischief


F: Doftar lite alkohol och lite konstgjord frukt och citrus. Malt, jäst, söt humle och lite belgisk lustighet. Smaken är ganska bitter och obalanserad. Sötma och torr belgiskt jäst, på ett dåligt sätt. Eftersmaken är lång och bitter med en del frukt och andra intressanta smaker. (001)

E: Gult, grumlit öl med relativt stort, vitt skum. Fruktig, jästig doft. Smakar en del grönsaker. Aningen spritigt och med en del humletoner. Rätt ok.

Captain Lawrence Xtra Gold


F: Doftar maltigt, fruktigt och en aning jäst. Helt ok doft där malten och humlen ger ett genuint intryck. Smaken är ok med fin humle och söt nyanserad malt. En viss påträngande bitterhet försvårar smakintrycket. Vissa lite lusta belgisk toner kommer fram sent i smaken. Helt ok öl. (100)

E: – Ljust gult. Doftar sött och maltigt med en del drav, lite frukt. Smaken är märkligt jäst-syrligt bitter med en del humletoner. Lätt spritighet.

Captain Lawrence St. Vincents Dubbel


F: Doftar lite instängt. En del äpple och opassande jäst. Lustig doft son inte är så bra. Smaken är lite spritig och vattnig med en opassande bitterhet. Hela smaken känns skarp på ett jobbigt sätt. Eftersmaken är bitter och lite frän. (000)

E: Rödorangefärgat, grumligt. Sött, lite bitter, jästigt, inte jättekul.

Captain Lawrence Golden Delicious


F: Doften känns lite konstgjord. Äpple, lite lösningsmedel och jäst. En aning av trä och malt. Intressant men inte alls bra. Smaken är lite mjölig, ganska tropisk och kul. Syrliga äpplen, lite hö och ett visst alkoholsting. Eftersmaken är lite fruktig, lustig och kul, men inte så bra. (000)

E: Gult, grumligt öl. Fruktig, aningen söt doft med viss unkenhet och en del äpple. Smaken är aningen unken, lätt syrlig och med en del äppeltoner. Lite cideraktig, lite ek. Riktigt gott.

Jolly Pumpkin Baudelaire Ale Absurd Rye Tripple


F: Doftar mycket frukigt med vissa jästiga toner. Godis och jäst frukt på ett dåligt sätt. Inte så bra doft. Smaken är dammig och full av lite lustiga belgiskt toner. Obalanserad med vissa felsmaker. Eftersmaken är bitter, frän och lustig. (000)

E: Doftar jäst och fruktigt. Lite unket, lite halm. Smaken är aningen bitter. Lite bränd halm. Helt ok.

Jolly Pumpkin Baudelaire iO Saison


F: Doftar syrligt, lite kryddigt och blommigt. Inbjudande, intressant och bra doft. Smaken är pepprig och dammig, kanske lite för syrlig och något obalanserad. Riktigt kul, fascinerande och intressant smak som känns ny och spännande. Eftersmaken känns full av peppar och damm på ett bra sätt. Ölet är väldigt speciellt och spännande . (131)

E: Kraftigt rödaktigt, lätt grumligt öl med litet, vitt skum. Doften är syrlig, örtig och intressant. Smaken är frisk och syrlig. Blommig och intressant.

Port Brewing Midnight Sessions Lager


F: Doftar rostat, välbalanserat och riktigt gott. Fin doft som känns stabil och ren. Väldigt bra doft. Smaken är riktigt god. Många smaker och nyanserade rostade toner. Vissa brända toner som livar upp. I eftersmaken finns choklad- och kaffeliknade toner som sitter i länge. Väldigt bra öl! (444)

E: Nästan svart med litet, ljust beigefärgat skum. Doftar mycket bränt och rostat. Smaken är rostad, bränd och sotig med liten sötma. Mycket gott.

De Molen Premiant Hopburst


F: Doftar lite plast och malt. En hel del frukt- och blomhumle men det skär sig lite mot malten. Ok doft. Smaken är bitter på ett lite irriterande och enformigt sätt. En del sötma och en del humlearom. Eftersmaken döljs av en något överdriven bitterhet. Kul och speciell öl men inte lyckad. (000)

E: Fruktig doft, lite jäst och persika. Smaken är bitter, lite fruktig med kåda. Rätt ok ändå.

De Molen t ’Ooievaartje


F: Doftar sallad, rabarber och syrligt. Mycket speciell och inte så lyckad doft. Smaken är fruktig, lite vattnig, torr och något grönbitter. Lite kul och mycket speciell smak men inte så bra. Eftersmaken är jästig med lite bäriga toner. Kul och lustig öl men inte lyckad. (000)

E: Kraftigt rött med rosa skum. Märklig, fruktig doft med en hel del toner av konserverad feferoni. Smaken är märklig. Fruktig med lite körsbär och en hel del feferoni. Sådär.

De Molen Sladek Hopburst


F: Doftar mycket humle och lite drav. Ganska mycket citrus och jäst. Intressant doft. Smaken är söt, jästig och bitter. Humlen ligger för sig och restan av ölet för sig. Ok smak. Eftersmaken är aromatisk men lite tråkig. (000)

E: Orangebrunt, mycket grumligt öl. Fruktig, humlearomatisk doft. Smaken är relativt bitter med en del humletoner. Rätt ok.

De Molen Saaz Hopburst


F: Doftar en del majs och majsspad. Jäst, humle och en viss maltighet. Inte så bra doft. Smaken är bitter, söt och lite felplacerad. Humlen döljer ett mediokert öl snarare än framhäver ett bra öl. Eftersmaken består mest av kvarvarande bitterhet. (000)

E: Orangebrunt, mycket grumligt öl. Doftar sött och godisaktigt med lite grönsaker. Smakar mest konstiga grönsaker. Inget vidare.

t Smisje Kuvee Elektrik 979W


F: Doftar lustigt och lite konstigt. Intressant men dålig doft. Smaken är mycket bitter, med smaker som påminner om olika lösningsmedel. Mycket konstigt. Eftersmaken är lång och som resten av ölet lite konstigt. Hela ölet känns som en enda felsmak. (000)

E: Brunt, grumligt öl. Söt, fruktig och kryddig doft. Fyllig, söt smak men med en hel del bismaker. Konstig beska. Sådär.

Lost Abbey Framboise di Amorosa


F: Doftar hallon, syrligt och fantastiskt gott. Helt otroligt bra doft. Smaken är syrlig och full av hallon. Fantastisk smak som är svår att beskriva. Eftersmaken är en fantastisk bra avslutning på huvudsmaken med alla de rätta smakerna. Som helhet ett helt otroligt lyckad öl. (768)

E: Rött, aningen brunaktigt, grumligt öl med stort skum som lägger sig fort. Doften är syrlig och otroligt fruktig med massor av hallon. Lite sött och mycket fylligt. Smaken är mycket fyllig med tydlig syra och stor fruktighet. Viss bitterhet från hallonkärnor. Grymt bra.

Coast Blackbeerd Imperial Stout


F: Doftar rostat och havre. Ganska speciell men inbjudande doft. Smaken är söt, rostad och trevlig. En enkel och klassisk men mycket bra RIS. Sent i smaken kommer lätta nyanser av sallad och gurka men inte alls så det stör. Eftersmaken är god och aromatisk. Bra eftersmak. Som helhet, en bra och enkel RIS med tillsats av havre eller liknande. (111)

E: Svart öl med medelstort, ljust beigefärgat skum. Doftar kraftigt av säd och havre med lite torv. Smaken är söt och lite rostad med vissa vinösa toner. Antydan till sallad i eftersmaken. Mycket god och trevlig RIS.

Dogfish Head/Victory/Stone Saison Du BUFF


F: Doftar citrus, humle och örtigt. Fantastiskt god, spännande och intressant doft. Smaken är lite konstig och obalanserad med några felplacerade smaker. Intressant och kul smak men inte så lyckat. Eftersmaken är bitter och vattnig. (700)

E: Ljust gult, lätt grumligt öl med litet, vitt skum. Doften är mycket kryddig och ganska frisk med en hel del rosmarin och lite citrus. Smaken är nästan överdrivet örtig. Rätt ok, men doftar bättre än den smakar.

Cigar City Capricho Oscuro (Batch 2)


F: Häftig doft. Syrligt, dammigt och fatigt. Spännande och mycket kul doft men inte speciellt välplacerad. Smaken är också mycket spännande men återigen inte speciellt välplacerad. Fast den är riktigt kul för de mycket olika smakerna spelar mot varandra. Eftersmaken är enorm. Massor med smak, fat, damm och arom. Riktigt bra eftersmak. Mycket kul och häftig öl. (215)

E: Nästna svart öl med relativt litet, beigefärgat skum. Doften är otroligt vinös med en del rostade toner och en hel del malt. Smaken är relativt lätt med mycket trä och vinösa toner. Mycket rostad malt, en del kaffebetonad sötma och viss syra. Riktigt bra.

Lagunitas Brown Shugga


F: Doftar gott av sötma och karamellig malt. Riktigt bra doft. Smaken är något vattnig och lite obalnserad. Kanske något blek och spritig, men inte så dum ändå. Eftersmaken är kort men ganska god. Helt ok smaker fast de försvinner snabbt. Ganska bra och trevlig öl. (210)

E: Mörkt bärnstensfärgat, klart öl med ganska litet, benvitt skum. Doftar maltigt, aningen spritigt och ganska vinöst. Smaken är maltig och vinös med en del träaktiga toner. Viss humlefräschör och en del beska. Gott.

Cigar City Warmer Winter Winter Warmer


F: Doftar mustigt och kryddigt. Mycket välbalanserad och inbjudande doft. Smaken är spännande, mustig, välbalanserad och riktigt bra. Väldigt bra jul-öl-känsla men nyanser av kola, torkad frukt och en gnutta sherry. Eftersmaken är god men tråkig i jämförelse med doften och huvudsmaken. Mild men aromatisk. Väldigt bra öl. (441)

E: Brunt, rödaktigt, grumligt öl med medelstort, ljust beigefärgat skum. Doften är söt och fyllig med en del toner av chokladmalt och kola. Smaken är söt och karamellbetonad med toner av kakao och lite kryddor. Riktigt gott, sött öl att smutta på.

Hoppin Frog Hop Masters Abbey Belgian-Style Double IPA

F: Doftar humle i form av blommor och parfym. Helt ok doft. Smaken är lite spretig och parfymatiskt. Lite konstig smak som är obalnserad och blomblads-bitter. Eftersmaken är lång fast med en något felplacerad bitterhet. Intressant öl med en viss obalans och några felplacerade smaker. (100)

E: Orangegult, grumligt öl med medelstort, nsätan vitt skum. Doften är humledominerad med lite toner av jäst. Smaken är mycket speciell och parfymatisk med en tydlig bitterhet och en blommig fruktighet. Gott.

Cigar City Jai Alai India Pale Ale


F: Söt och maltig doft med massor av riktigt bra humle. Kraftfull godishumle, riktigt bra doft. Smaken är oväntad efter doften och känns därför inte lika smakrik. Väldigt bra bitterhet men det finns en lätt obalans. Det är en mycket bra smak dock. Eftersmaken är något vattnig och lite tråkig. Fin beska. (520)

E: Orangefärgat, grumligt öl med medelstort, benvitt, krämigt skum. Doften är frisk och fruktig med viss sötma och toner av persiaka och ananas. Smaken är fruktig, lite ”humlerå” och ganska bitter med inslag av kåda. Riktigt bra.

fredag 4 juni 2010

AleSmith Grand Cru


F: Doftar fruktigt och jästigt på ett typsikt Belgiskt vis. Intensiv, stabil och mycket bra doft. Smaken är något frän och spetsig men har mycket smak. Många olika smaker som väger mot varandra.Väldigt stiltypsikt Belgisk i karaktären. Eftersmaken är lite syrlig och något klen i jämförelse med huvudsmaken. Väldigt välgjord öl med bra balans och komplexitet men jag saknar något som håller intresset uppe då stilen är lite tråkig. (210)

E: Grumligt, rödorangefärgat öl med stort, benvitt skum. Doften är mycket belgisk med en hel del jäst, kokta grönsaker och lite kryddor. Smaken är relativt syrlig och lite söt med ett visst alkoholsting. En del örtiga toner och åter en del kokta grönsaker. Inte ett dåligt öl, men en besvikelse för att vara Alesmith.

torsdag 3 juni 2010

Samuel Smiths Yorkshire Stingo


F: Doftar malt-karamell och fruktigt som av syrliga äppelskal. Något obalanserad men mycket god och intensiv doft. Smaken är rund och mjuk. Lite oväntad efter doften. Många smaker som spelar mot varandra. Aromatisk och mycket spännande smak. Eftersmaken är oerhört aromatisk med mycket äpple och söt malt. Riktigt spännande och kul eftersmak. Riktigt spännande och kul öl. (134)

E: Mörkt rödbrunt, halvklart öl med medelstort, ljust beigefärgat skum. Doften är maltdominerad, söt, vinös och aningen dammig. Smaken är söt och mycket maltig med en del honung, torkad frukt och antydan till damm. Riktigt gott.

Mikkeller Yeast Series: Brettanomyces


F: Doftar ganska speciellt. Syrligt, fruktigt och lite rengöringsmedel. Mycket intressant men inte så bra doft. Smaken är lustig. Bitter, syrlig och unken i en mycket obalanserad kombination. Maltsötman och syrligheten blir helt fel mot varandra. Eftersmaken är bitter och mycket felplacerad. Intressant men dåligt öl. (000)

E: Ganska mörkt bärnstensfärgat, lätt grumligt öl med mycket stort, benvitt skum. Doften är härligt syrlig och fruktig med spännande, unkna bondgårdsaktiga toner. Smaken är lätt syrlig, ganska besk och mycket märklig med antydan till rökighet och charkuterier. Friskt, spännande och intressant. Det enda öl i serien som inte har en överdriven beska. Gott.

Mikkeller Yeast Series: US Ale


F: Doftar lätt fruktigt och mycket gott. Bra ölkänsla med söt malt och fin humle med karaktär. Smaken är mycket bra. Riktigt smakrika och goda maltsmaker med fin och god humle som balanserad upp. Väldigt välbalanserat. Eftersmaken är lite jästig och inte så bra. Ganska ointressant eftersmak. Som helhet ett riktigt bra öl som är enkelt, smakrikt och välbalanserat. (240)

E: Ganska mörkt bärnstensfärgat, nästan klart öl med medelstort, benvitt skum. Doften är frisk och fruktig med lite druvor. Smaken är bitter och fruktig med druvor och en relativt tjock munkänsla. Gott men inget som står ut.

Mikkeller Yeast Series: Belgian Ale


F: Fruktig doft med spår av jäst. Ganska fin doft. Smaken är lite obalanserad och ganska ointressant. Det finns helt klart en belgisk känsla men det blir lite torftigt och tråkigt då ölet saknar komplexitet. Eftersmaken är torr, lite bitter och ganska tråkig. Inte alls ett dåligt öl men bra tråkigt. (000)

E: Ganska mörkt bärnstensfärgat, lätt grumligt öl med mycket stort, benvitt skum. Doften är fruktig och aningen smörig med en del humle och antydan till torkad ananas. Smaken är fruktig och bitter med toner av vindruvor och tropisk frukt. Tjock munkänsla. Väl bittert, ganska tråkigt men inte dåligt.

Mikkeller Yeast Series: Lager


F: Doftar lätt unket på ett dåligt sätt. Annars en ganska klen men ok doft. Smaken är enkel men god. Bitter och bra humle med mycket smak. God smak med sötma och maltighet. Eftersmaken är också ganska enkel, bitter och helt ok. Hel ok öl. (010)

E: Bärnstensfärgat, nästan klart öl med medelstort, benvitt skum. Doften är frisk och krispig med en del fruktiga toner. Smaken är relativt lätt, fruktig och frisk men med en rejäl beska som känns ganska, men inte fullt så som i hefeweizen-ölet, malplacerad. Lite druvor och tropisk frukt. Ganska gott men inget direkt nyskapande.

Mikkeller Yeast Series: Hefeweizen


F: Härlig doft! Mänger av olika dofter på en gång. Aromatisk och fenolisk med sötma och fruktighet, och även lite lakrits. Fantastisk bra och spännande doft. Smaken är också spännande men mycket obalanserad och bedövande bitter. En kraftig beska kombinerad med malt, godis och banan på ett dåligt sätt. Varje del av smaken är bra i sig men kombinationen blir misslyckad. Eftersmaken är mycket besk med några riktigt intressanta smaker. Bra eftersmak. (601)

E: Bärnstensfärgat, nästan klart öl med mycket stort, benvitt skum. Doften är fruktig och godisaktig med viss syrlighet, en del humletoner och inslag av citrus och tuggummi. Smaken är tydligt bitter och ganska fruktig med lite godis, kåda och citrusskal. Mycket malplacerad, nästan bedövande beska. Intressant men inte jättebra.