onsdag 28 juli 2010

Cigar City Hunahpu’s Imperial Stout


F: Doften är fantastiskt kryddig. Massor av chili och torkad paprika. Spännande, kul och riktigt lyckat. Verkligen bra. Smaken är kraftfull och mustig. Oerhört mycket smak, extra allt. Mycket chilismak men ingen chilihetta alls. Jättegott. Eftersmaken är lång, välbalanserad och likt resten av ölet jättegod. Som helhet ett otroligt välgjort öl med roliga nya smaker som passar perfekt. Mycket umph och fantastiskt lyckat. (666)

E: Kolsvart, mycket tjockt öl med mörkt beigefärgat, krämigt skum. Doften är mycket kraftfull. Tydligt kryddig och aningen spritig med toner av rostad malt, lite kanel och kakao. Smaken är fyllig och kraftfull. Rostad och kryddig med toner av kanel, kakao och lite chili i eftersmaken. Antydan till hetta. En liten syrlighet smyger sig fram bland kryddorna och stör något. Spännande och fantastiskt bra.

Cigar City Marshal Zhukov’s Imperial Stout


F: Doftar sött och mogen frukt samt mer klassiska RIS-dofter. Några lite lustiga toner som kanske inte hör hemma. En riktigt bra doft. Smaken är riktigt god. Ganska mycket sötma och en hel del rostat. Lite grön, men inte så farligt. Intressant och välgjord. Kraftfull och intensiv. Eftersmaken är lång och god. Passar bra efter huvudsmaken med bra rostade toner. Ett riktigt bra öl! (454)

E: Svart, tjock vätska med ganska litet, mörkt beigefärgat skum. Doften är kraftfull och mycket rostad. Aningen stickig med lite alkohol. Smaken är söt, rostad och kraftfull. Balanserad, fyllig, maltig, rostad med en del chokladmalt. Aningen bränd. Balanserad och grymt bra RIS.

Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Peat Whiskey


F: Doftar jättemycket på ett typiskt Islayfat-lagarad-RIS-sätt. Torrt trä med en konstig opassande rökighet som är helt olik den i Islaywhisky. Inte så bra doft. Smaken är bättre. Mer balans än doften men fortfarande mycket obalanserat. Mycket smak, häftig smak. Salt, damm och sot. Mer kul och häftigt än gott dock. Eftersmaken är spretig och obalanserad med en hel del felsmaker. Häftig öl men inte bra. (010)

E: Svart med relativt litet, beigefärgat skum. Doften är kraftigt rökig, rostad och whiskybetonad. Smaken är fylld av rök, torv, tjära och whisky. Märkligt nog den mest balanserade av de fyra black hole-varianterna. Ändå inte jättegott.

Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Bourbon


F: Doftar spännande och häftigt. Väldigt spretigt och obalanserat. Bittert trä och lätt sunkig bourbon tillsammans med rostade toner. Kul men inte så bra doft. Smaken är spretig och obalanserad. En hel del fat. Mycket gröna smaker, lite fränt och andra felsmaker. Eftersmaken är lång men spritig och spretig. Ölet smakar jättemycket och är häftigt men verkligen inte välgjort eller välsmakande. (000)

E: Svart öl med relativt litet, beigefärgat skum. Doften är kraftigt rostad med en del gröna toner och en del trä. Smaken är mycket obalanserad. Kraftfull, rostad, träig och ganska grön smak. Sådär.

Russian River Salvation


F: Doftar klassiskt belgiskt. Välgjort och mycket välbalanserat. Verkligen bra känsla. Stabil doft som ger intryck av genuint hantverk. Smaken är söt och maltig. Oerhört välgjord med fantastiskt bra typiska belgiska smaker. Välbalanserat och väldigt gott. Eftersmaken är söt och mycket god. Bra smaker i riktigt bra balans. Hela ölen är fantastiskt välgjort och välbalanserad. Jättebra! (454)

E: Ganska mörkt rödbrunt, halvgrumligt öl med medelstort, benvitt skum. Doften är maltig och tydligt belgisk med en del toner av jäst och grönsaker. Smaken är karamellaktig, kryddig och belgisk med toner av grönsaker. Balanserat och riktigt välgjort.

Cigar City Big Sound Scotch Ale Bourbon Barrel Aged


F: Doftar mycket bourbonfat. Vanilj och kola. Kraftfull och bra doft om än något sliskig. Smaken är mycket söt och oerhört sliskig. Bra och mycket god smak men kanske något enkelspårig. Helt ok balans. Eftersmaken är mer komplex och mer intressant. Sötman har minskat lite och maltsmaker med mera kommer fram mycket tydligare. Riktigt bra eftersmak. Som helhet ett ganska enkelspårigt öl men riktigt gott och mycket välgjort. (334)

E: Mörkt rödbrunt öl med medelstort, ljust beigefärgat skum. Doften är mycket fatdominerad med en hel del bourbon, vanilj och trä. Smaken är söt och totalt dominerad av bourbonfat. En del maltiga toner framåt eftersmaken. Riktigt gott, men väl ensidigt och bourbondominerat.

Cigar City Improvisación (Oatmeal Rye India Brown Ale)


F: Doftar unket och ganska illa. Dammigt och kloak-likt. Infekterad! Smaken är mycket bättre. Malt och rostat. Aromatiskt och intressant smak. Eftersmaken är mycket aromatisk och riktigt god. Defekt öl som fortfarande smakar helt ok. (012)

söndag 25 juli 2010

Schneider Aventinus Edelbrand


F: Doftar ganska rent och mycket alkohol. Men det finns skumbanan och andra doftar som tydligt kommer från ölbasen. Ganska frän doft som är omväxlande god och intressant och omväxlande obehaglig. Smaken är också ganska ren men ändå intressant och spännande. De subtila nyanserna av olika veteölsmaker balanserar upp spritigheten. I eftersmaken kommer ölsmakerna fram mer tydligt. Här känner man att det är Schneider Aventinus i basen. Mycket kraftig karaktär och en lång eftersmak. Mycket rolig och intressant sprit och faktiskt ganska gott. (114)

E: Färglös, klar vätska. Tydliga gardiner på sidorna av glaset när det snurras. Doften är lätt stickig och med vodka-aktiga toner av alkohol och säd, men även med tydliga inslag av skumbanan och halvrutten banan. Smaken är till en början kraftfull och eldig, men lugnar sig fort och ger plats åt toner av skumbanan, örter och säd. Bra för att vara ölsnaps, men fortfarande inte jättegott.

De Molen / Struise Brouwers Black Damnation


F: Doftar rostat och en del vanilj. En hel del frukt och belgiskt jäst. En aning lakrits. Bra och inbjudande doft. Smaken är lite udda och ganska obalanserad. Många rostade toner och en hel del andra smaker som känns något opassande. Inte alls en dålig smak, snarare tvärt om, men obalanserad. Som helhet en bra smak. Eftersmaken är mycket bra. Massor med lakrits andra aromatiska smaker. Vanilj. Lång och riktigt god eftersmak som anknyter till doften snarare än smaken. Mycket bra öl! (225)

E: Svart öl med relativt stort, beigefärgat skum. Doften är kryddig och speciell med toner av lakrits, frukt, lite grönsaker och med en viss jordighet. Smaken är till en början söt och rostad med en angenäm belgisk syrlighet och en vinös fruktighet. Framåt eftersmaken blottar sig dock toner av grönsaker såsom sparris och sallad, toner som sänker helhetsintrycket något. Ändå ett mycket bra öl.

Struise Pannepot Reserva


F: Doftar mycket godis och oerhört välbalanserat. Stabil, komplex och bra doft. Smaken är mycket komplex. Mängder av smaker som förändrar och förnyar upplevelsen. Väldigt välgjort och välbalanserat. Mycket gott. Eftersmaken är lång och återspeglar huvudsmaken riktigt bra. Mycket smak. Ett fantastiskt lyckat öl! (453)

E: Mörkt brunt, nästan svart öl med relativt litet, ljust beigefärgat skum. Doften är söt och maltig med toner av russin och katrinplommon. Smaken är söt och vinös med toner av torkad frukt. Grymt bra öl, även om det faktiskt är snäppet under Pannepøt.

De Molen Freya & Thor


F: Doftar rostat och rök. Ganska söt och kryddig med enbär och tallbarr. Mycket intressant, välgjord och inbjudande doft. Smaken är mustig och fyllig. Mycket smak och mycket sötma. Skogssmaker, kryddor och en del rök. Mycket bra smaker och mycket bra balans. Eftersmaken är kort och lite tråkig efter huvudsmaken. Som helhet ett riktigt välgjort, spännande och lyckat öl. (441)

E: Mörkt brunt öl med ganska stort, ljust beigefärgat skum. Doften är tydligt rökig, lite fruktig och aningen syrlig med en del en. Smaken är rökig och lätt syrlig med toner av enbär och bränt trä. Gott.

onsdag 14 juli 2010

Russian River Consecration


F: Doftar syrligt, bärigt och vanilj. Körsbär. En oerhört välplacerad men något sliskig doft. Smaken är mycket syrlig och fruktig/bärig. En aning malt och en lite udda annorlunda unkenhet. Unkenheten påminner och vissa ostar eller gamla oliver. Väldigt god men något skarp smak. Eftersmaken känns spännande och ny. Nya smaker som inte förekommer i huvudsmaken. Något kort och klen men mycket god. Ett fantastiskt bra suröl! (753)

E: Mycket mörkt rött, ganska klart öl med relativt litet, benvitt skum. Doften är aningen unken, ganska syrlig med en del röda bär och vinfat. Djup, karamellaktig maltbakgrund. Smaken är tydligt syrlig och mycket fruktig, med en viss unkenhet och även en liten bitterhet. En del körsbär, vinbär, viss strävhet, lite marsipan och lite nötter. Riktigt bra, men kanske ett halvt snäpp under övriga Russian River-suröler.

Hair of the Dog Fred from the Wood


F: Doftar maltigt och med tydlig bourbonfatkaraktär. God och mycket inbjudande doft. Smaken är söt och fruktig med mängder av maltsmaker och kraftfullt ekat. Mustig och väldigt trevlig smak. Bra balans. Eftersmaken är något besk och tvålig. Några felsmaker som gissningsvis kommer från humlen. En något opassande eftersmak efter huvudsmaken. Kraftfullt öl med mycket karaktär. (340)

E: Orange-guldgult, lätt grumligt öl med ganska stort skum, till skillnad från den totala avsaknaden av skum hos ölets icke-fatlagrade broder. Doften är mycket maltig, söt och lätt spritig. Toner av smörkola, vanilj, bourbon och torkad frukt. Smaken är mycket fyllig, söt och aningen spritig. Inslag av bourbon och karamell och en relativt stor humlefruktighet. Tjockflytande konsistens. Riktigt gott.

måndag 5 juli 2010

De Molen / Mikkeller Mikkel & Menno Weizenbock


F: Doftar humligt och något plastigt. Lite nötig och ganska speciellt. Obalanserad men god doft. Smaken är ganska lustig. Först besk och humlig, sen nötig och maltig. Intressant och ganska god smak men mycket obalanserad och lite felplacerad. Eftersmaken är ganska lång men inte så smakrik. Nötig med viss humlekaraktär. Inte så bra eftersmak. Intressant men inte så välgjort öl. (110)

E: Ganska mörkt rödbrunt, nästan klart öl med mycket stort, benvitt skum. Doften är lätt karamelligt maltig med lite jästiga fenoler men framför allt en generös humlefruktighet. Lite mandarin. Smaken är märklig; ganska tunn och lite spritig med en del jäst och en konstig humlebeska. Eftersmaken domineras av kokta grönsaker och en viss beska. Drickbart men inte mer.

lördag 3 juli 2010

Bells Two Hearted Ale


F: Doftar aromatiskt humle och mycket gott. Väldigt välbalanserad och rejäl doft. Smaken är full av humlegodis och annat gott. Väldigt goda smaker. Humlen passar bra ihop med maltsmakerna. Inte lika välbalanserat som doften ger intryck av men helt ok. Bra känsla som gör den trevligt att dricka. Eftersmaken är ganska kort och har några felsmaker. Inte så bra eftersmak. (220)

E: Bärnstensfärgat, nästan klart öl med ganska litet, vitt skum. Doften är rund, balanserad och fruktig med en del aprikos och citrus. Smaken är relativt mild, rund, mjuk och fruktig med lite citrus och karamell. Riktigt fin, balanserad IPA.

Sly Fox Odyssey


F: Doftar av aromatiskt humle. Ganska trevlig men något klen doft. Det är mycket smak med malt och en hel del humle. Goda smaker men obalanserat. En viss opassande syra och några felsmaker så som marsipan i eftersmaken. Som helhet ett ok öl. (010)

E: Bärnstensfärgat, klart öl med medelstort, benvitt skum. Doften är fruktig, ganska maltig och lite söt med toner av barrskog. Smaken är besk och lite söt, maltig och med toner av torkad frukt. Gott men lämnar inte direkt något bestående intryck.

Two Brothers Heavy Handed India Pale Ale


F: Doftar mycket malt och maltsötma. En hel del godis och humle. Intressant och inbjudande doft. Smaken är söt och aromatiskt. Mycket malt med många olika nyanser. Bra beska. Eftersmaken är mest besk och har inte så mycket smak. Först ganska ointressant men snart kommer humle och mer aromatiskt humlebeska fram. Rå och ganska bra humle. Som helhet en söt och mycket god öl med bra balans och trevlig känsla. (120)

E: Kraftigt rödaktigt bärnstensfärgat, klart öl med litet, benvitt skum. Doften är karamelligt maltig och ganska fruktig. Lite smör och lite barrskog. Smaken är ganska märklig; tydligt bitter och relativt maltig, med konstiga toner av damm och brända russin. Väl maltdominerad och ganska obalanserad.

Saltaire Triple Chocoholic Stout


F: Doftar en hel del choklad och lite rostat. Några felplacerade doftelement men annars bra doft. Smaken är fyllig och mustig med tydlig och bra choklad. Krämig och tjock känsla. Väldigt mysig öl men inte så välbalanserad. Eftersmaken är lite mer bitter som av mörkare choklad men saknar chokladaromen från huvudsmaken. Halvlång med en del bra smaker. Kul ganska bra öl. (120)

E: Nästan svart öl med litet, mycket ljust beigefärgat skum. Doften är vinös och fyllig med en hel del kakaotoner. Smaken är relativt lätt med en del rostade toner, en hel del choklad och viss syra. Kul och åtminstone halvgott.

Ballast Point Wahoo Wheat


F: Doftar enkel och bra wit med bra balans. En okomplicerad och trevlig doft. Smaken är mycket enkel och läskande. Fungerar riktigt bra som som törstsläckare under en het sommardag. Enkla och bra smaker i bra balans. Mycket trevlig smak. Eftersmaken är dock något jästig på ett opassande sätt. (110)

E: Ljust gult, klart öl nästan utan skum. Doften är lätt och kryddig med toner av korianderfrö och halm. Smaken är mycket lätt och frisk med en rund fruktighet och en del kryddor. Gott och läskande.

3 Fonteinen 1999 Oude Gueuze


F: Doftar klassiskt spontanjäst, väl moget och oerhört gott. Mycket bra men samtidigt enkel och mild doft. Smaken är fantastiskt välbalanserad och oerhört mjuk och mild. Gudomlig balans mellan de olika smakerna. Endast klassiska gueuzesmaker och helt otroligt välbalanserat. Helt enkelt underbart gott. Eftersmaken är lite kort och ganska tråkig. Generellt så har ölet inget udda eller speciellt förutom en otroligt bra balans. Helt otroligt bra öl! (791)

E: Ljust bärnstensfärgat, nästan klart öl med medelstort, vitt skum som lägger sig fort. Doften är kraftfull, dammig och unken med toner av lada och lite bränt gummi. Smaken är rund och balanserad men med en tydlig syra. Lite damm, lite halm och lite trä. Viss restsötma. Mycket balanserad, fantastiskt bra gueuze.

Thirsty Dog Siberian Night Imperial Stout


F: Doftar rostat, lite kaffe och lite damm. Något grön men annars en bra doft. Smaken börjar med att vara mustig och enkel. Snart blir den mer intressant. Ganska många intressanta och bra smaker. Inte riktigt rätt balans dock. Men en mycket bra smak ändå. Eftersmaken är tråkigare än huvudsmaken. Enformigare och aning mer felplacerad, men helt ok. (120)

E: Nästan svart, rödaktigt öl med medelstort, ljust beigefärgat skum. Doften är mycket rostad med lite brända toner av havre. Smaken är kraftigt rostad med en liten spritighet och smak av havre. Viss sötma. Ganska obalanserat, dock en god RIS.

Dark Star Imperial Stout


F: Doftar malt och aningen rostat. Ganska tråkig och intetsägande doft. Smaken är bättre. Mycket smak, ganska kraftfullt men mycket obalanserad med en hel del felsmaker. Visst alkoholsting. Eftersmaken är halvlång men ganska tråkig. En del halvintressanta smaker men mest obalans och felplacerade smaker. Som helhet är ölet inte så välgjort med en hel del felsmaker och obalans. (000)

E: Nästan svart öl med ljust beigefärgat skum som lägger sig snabbt till ett halvcentimetertjockt lager. Doften är stickigt spritig och ganska vinös, med en viss syra och toner av grönt äpple. Smaken är kraftfull, söt och lätt syrlig med fruktiga, vinösa toner av äpple. Gott och lite annorlunda.

Cantillon Goldackerl Gueuze


F: Doftar mycket speciellt och mycket gott. Starka dofter av frukt och nyanser av kaffe. Klassiska spontanjästa dofter och mycket aromatiskt. Smaken är också väldigt speciell och mycket god. Massor med spännande smaker som känns nyskapande. Det är torrt, sött och lite rostat på samma gång. Väldigt häftigt. Mängder av olika smaker och en mycket spännande balans. De olika smakerna väger mot varandra och slåss om att ha övertaget. Eftersmaken är lite tråkig i jämförelse med resten av ölet men fortfarande riktigt bra. Lite kort men intensiv. Galet öl och galet bra öl! (894)

E: Guldgult, lätt grumligt öl med litet, vitt skum. Doften är komplexe och lätt syrlig, aningen rostad och lite bränd. Antydan till grönsaker och rotfrukter. Smaken är syrlig och mycket speciell. Fruktig med en del unkna toner. Lite tropisk frukt, lite rostat. Ananas, mandarin, kanske lite smör. Gott och helt unikt.

Eylenbosch Gueuze 1984


F: Doftar mild och välbalanserad gueuze. Mycket bra doft. Smaken är väldigt sur vilket är mycket oväntat efter doften. Riktigt bra syra med lagom unkenhet och mycket umph. Det är klassiska och väl mogna gueuzesmaker med en extra dos av syra. Spännande, intressant och väldigt bra. Eftersmaken är lång och styrs av syran i huvudsmaken. Kul och bra eftersmak. Ett fantastiskt gott öl. (584)

E: Guldgult, nästan klart öl utan skum. Doften är frisk och syrlig, lite smörig och med toner av äpple och lite smörkola. Smaken är tydligt syrlig och mycket fruktig, med en del toner av äpplen, lite halm och lite jäst. Antydan till bitterhet. Lång, fruktig och äppelbetonad eftersmak. Fantastisk gueuze.

Alaskan Smoked Porter


F: Doftar rök och rostat. Maltig, mjuk, välbalanserad och mycket inbjudande doft. Smaken är rund och mjuk med riktigt bra rostade nyanser. Det rostade och röksmakerna passar riktigt bra ihop. En viss lite syra som inte hör hemma men det stör inte så mycket. Nyanser av torkad frukt. Mycket trevlig smak. Eftersmaken är rostad och välbalanserad. Mycket angenäm med bra lågmäld rökighet. Mycket bra eftersmak. Fantastiskt god öl med riktigt jämn kvalitet och lyckat helhetsintryck. (333)

E: Nästan svart öl med litet, ljust beigefärgat skum. Doften är rökig, relativt "fet" och med en del charkuterier och tjärpastill. Smaken är maltig och rökig med en liten vinös ton och en del bränt trä. Rund och balanserad. Riktigt gott.

Odell India Pale Ale


F: Doftar sött av humleblomster och humlefrukt. Mycket aromatiskt och välbalanserad doft. Smaken känns först lite tam och fadd. Men snart utvecklas den till en ren, enkel och god smak. Välbalanserat. Gott, humligt och friskt med lagom mycket malt. Eftersmaken är lågmäld men välplacerad. Bra humlearom och bra maltsmaker som balanserad upp. Mycket trevlig öl. (211)

E: Bärnstensfärgat, klart öl med litet, vitt skum. Mycket fruktig doft med en hel del citrus och lite tallbarr. Smaken är fruktig och ganska bitter med en lätt smörig ton och en del barrskogsaktiga toner. Riktigt bra IPA.

Smuttynose IPA


F: Doftar humle. En ok men lite intetsägande doft. Smaken är mycket bitter men en hel del tam humle. Mycket beska men inte på ett så behagligt sätt. Lite humlefrukt och lite malt. Obalanserad till tusen och aning tråkig. Ok smak. Eftersmaken är lång och besk men också metallisk. Ok eftersmak. Som helhet ett ok öl som tappar väldigt mycket på obalans och några felsmaker. (010)

E: Bärnstensfärgat, klart öl med krämigt vitt skum. Doften är mycket speciell, fruktig och lite godisaktig med toner av karamell och tuggummi. Smaken är tydligt bitter med en del frukt, lite tvål och en lätt dammig, ensidigt besk eftersmak. Speciellt med alltför obalanserat.

Cantillon Reed Gueuze Muscat


F: Doftar ganska speciellt men mycket gott. Nyskapande, spännande och kul doft som påminner om ett sötare vitt vin. Smaken är oväntat syrlig. En mycket bra syra som framhäver många nya spännande smaker. Mycket aromatiskt och mycket gott. En hel del citrus och tallbarr, fast ur ett spontanjäst perspektiv. Enormt häftig smak! Eftersmaken är lågmäld men mycket god. Citrus och mycket aromatiskt. Lång, spännande och andras hela tiden. Ett fantastiskt bra öl som känns nyskapande och välgjort. (884)

E: Gulorangefärgat, lätt grumligt öl med litet, vitt skum som lägger sig fort. Doften är fruktig och mycket druvbetonad med viss sötma och en del aprikos. Smaken är speciell, kraftfull och mycket syrlig. En hel del fruktiga toner av litchie och aprikos. Viss liten beska. Fantastisk symbios mellan muscatdruvor och gueuze.

Bells Best Brown Ale


F: Doftar malt, majs och drav. Inte en dålig doft men alldeles för mycket majs för att kännas riktigt välgjord. Smaken är mycket vattnig och ganska mes-söt. Inte så lyckad smak. Eftersmaken består mest av drav och socker. Den håller i sig rätt länge men är inte så angenäm. Det är inte ett dåligt öl men heller inte tillräckligt bra. (100)

E: Kraftigt rödaktigt, ganska klart öl med stort, benvitt skum. Doften är maltig och aningen dammig med en karamellaktig sötma. Smaken är ganska söt, relativt dammig och med en del drav. Runda toner av karamell, lite rotfrukter och en liten beska. Ganska tråkigt, men helt ok i sin kategori.

Oskar Blues Ten FIDY


F: Doftar mycket malt och havre. En hel del rostat och en del frukt. Lite udda doft. Smaken är först lite söt, rostad och ganska enkel. Inget udda och heller inget direkt spännande. Efter en kort stund blir den mer rostat och mer intressant. Ett visst alkoholsting. En hel del bra och välplacerade smaker men generellt ganska obalanserad. Bra smak. Eftersmaken är rostat och mycket behaglig efter huvudsmaken. Många nya och riktigt roliga nyanser. Väldigt bra eftersmak. (123)

E: Svart öl med ganska litet, krämigt, beigefärgat skum. Doften är kraftigt rostad, söt och aningen spritig med toner av gurka. Smaken är rostad och ganska söt med en hel del humle som ger grönsaksaktiga toner. Ganska spritig. Lång, rostad och lite vaniljaktig eftersmak.

3 Fonteinen Oude Geuze 1998 (50th Anniversary)


F: Doftar mild och härlig spontanjäst öl med lite frisk mynta. Väldigt välbalanserad och god doft. Smaken är kraftfull, spännande och mycket god. Många olika och intressanta smaker som spelar mot varandra och turas om att stå i centrum. Aromatiskt och väldigt gott. Eftersmaken är mycket god men ganska kort. Aromatiskt och återspeglar huvudsmakerna på ett bra sätt. Väldigt bra öl! (674)

E: Guldgult, grumligt öl med medelstort, vitt skum. Doften är tydligt syrlig och unken, dammig med den hustypiska tonen av bränt gummi. Smaken är syrlig och mycket torr, aningen stickig och med inslag av druvor och bränt gummi. Ganska vinös och dammig. Riktigt bra.

Hanssens Mead the Gueuze


F: Oerhört skum doft. Söt honung, typiska gueuze-dofter och en hel del urin. Mycket obalanserad och delad doft. Väldigt intressant men inte så bra. Smaken är också mycket skum, fast på ett annat sätt än doften. Smakar lite lösningsmedel, en hel del honung och har en klar grön-bitterhet. Lite tvål och andra mycket speciella smaker. Intressant men inte så gott. Eftersmaken är grön-bitter, enkelspårig och lite felplacerad. En mycket intressant öl men inte så god. (110)

E: Guldgult, lätt grumligt med stort, vitt, luftigt skum som lägger sig fort. Doften är mycket speciell och aningen stickig, med mycket honung och en tydlig syra. Smaken är mycket märklig; unken, syrlig och aningen bitter med en del honung, lite alkohol och nån märklig bismak. Mer intressant än god.

Cantillon Loerik


F: Doftar klassiskt spontanjäst. En ovanligt välbalanserad och stabil doft. Verkligen tillrättalagd och mogen. Oerhört bra doft. Smaken är syrlig och mycket aromatisk. Mycket smak och fantastiskt välbalanserat. Alla smaker har lagt sig tillrätta som i ett väl spelat Tetris och förhåller sig perfekt till varandra. Eftersmaken är god men kort. Kvar finns en känsla av att nyss ha druckit något syrligt. Ändå en bra eftersmak. Ett fantastiskt bra öl som måste upplevas! (793)

E: Guldgult, grumligt öl med litet, vitt skum. Doftar mycket dammigt och syrligt med en del toner av halm och gummi. Smaken är rund, syrlig och aningen dammig. Mogen och komplex med vinösa toner och en liten restsötma. Antydan till bränt gummi. Grymt bra och balanserat öl.

Blue Point Hoptical Illusion


F: Doftar oerhört sött och maltigt. Nästan bock-liknande doft. Den finns en hel del humle också, som gör sig bra. En tvådelad, obalanserad men mycket god och inbjudande doft. Smaken är maltig och besk med en del humlearom och humlegodis. Mustig och tung smak. God men klumpig och något obalanserad. Eftersmaken är lättare och något mer vattnig jämfört med huvudsmaken men samtidigt mer humlearomatisk. Riktigt bra öl! (222)

E: Bärnstensfärgat, klart öl med stort, vitt skum. Doften är mycket fruktig med härliga toner av tropisk frukt och ett litet inslag av smör. Smaken är mycket fruktig med en hel del tropisk humlefrukt, lite smöriga toner och en rejäl beska. Riktigt bra IPA.