fredag 31 december 2010

Lost Abbey Sinners 08


F: Doftar syrligt och fat. Mustigt och mäktigt. Vanilj och lite kryddigt. Bra intressant och mycket inbjudande doft. Smaken är syrlig och ganska söt. Aromatiskt med milda kryddor. Bra, okomplicerat och gott. En viss beska. Eftersmaken är lite kort och inte så smakrik som övriga ölet. Bra, gott, milt och surt öl. (543)

Firestone Walker Parabola



F: Doftar mustigt mörkt bröd och rostad malt. Bra och välbalanserad doft med lite soya. Klassisk och enkel RIS-känsla. Smaken är oväntat komplex med massor av smak. Oerhört välbalanserat och välgjort. Riktigt riktigt bra smak. Eftersmakn är lång med tydliga torra och rostade smaker. Enkelt men väldigt gott. Oerhört trevlig öl. (475)

Lost Abbey The Angel’s Share Grand Cru


F: Doftar mycket fat, välbalanserat och inbjudande. Mycket sötma och malt. Något kryddig, som av enbärsmust. Mycket bra doft. Smaken är mycket oväntat syrlig. Massor med goda och spännande smaker, men syran känns helt fel och dessutom väldigt dominerande. Den ger även en viss metallisk ton. Vissa delar av smaken känns fantastiskt lyckade och väldigt bra men helheten är totalt misslyckad. Eftersmaken skön, lång och full av kola och bra malt. (513)

Founders Nemesis 2009


F: Doftar mycket lustigt. Annorlunda och svårplacerad doft. Nötig med inslag av lösningsmedel. Inte alls så illa egentligen, bara mycket lustigt. Smaken är spännande. Mycket aromatiskt med många olika smaker. Skumbanan med vinösa och lätt spritiga toner. Lustig men god smak. Eftersmaken är lik huvudsmaken. Ganska lång. Som helhet är ölet helt ok, faktiskt riktigt gott. Men mycket lustigt. (222)

Struise Ignis et Flamma


F: Doftar humle och lite plasthandske. Smaken är aromatisk men också med en hel del plasthandske. Inte illa men inte speciellt lyckat heller. Eftersmaken är lång och god. Härligt besk och ölets höjdpunkt. (113)

Midnight Sun Arctic Devil Barley Wine


F. Doftar mustigt, maltigt och tungt. Bra doft. Smaken är bra och full med olika söta nyanser. Godis, örter, malt, nötter med mera. Bra och välbalanserad smak. Eftersmaken är något spretig och med mer nötsmak. Också bra. Riktigt bra öl. (543)

Hair of the Dog Cherry Adam from the Wood


F: Doftar jättegott. Fruktigt, lite syrligt med en hel del malt och fat. Jättespännande och och komplex doft. Smaken är också spännande men inte lika välbalanserad eller komplex som doften. Mycket smak och god smak. Fatet ger en ganska torr känsla samtidigt som malten och frukten ger en söt och mustig känsla. Mycket spännande och mycket lyckat. Eftersmaken är lång och ganska torr. Mycket karaktär. (643)