onsdag 23 februari 2011

Firestone Walker 14


Doftar mycket malt, fat och smörkola. Ganska speciell och mycket avancerad doft. Intressant och inbjudande. Smaken är väldigt avancerad och lite svårtillgänglig. God och komplex men lite komplicerad. Fat, malt, mer malt, smörkola, lite humlebeska, torkad frukt och mycket mycket mer. Eftersmaken är lång och god. Många och goda smaker. Lagrade toner. fattoner, malt och en aning damm och rostat malt. Mycket komplex och intressant öl. (564)

Cigar City Sea Bass


Doftar massor av frukt. Lätt syrligt och gott. Lite trä. Smaken är syrlig. Ganska obalanserad. Eftersmaken är oerhört fruktig och lite konstig. Mycket obalanserad igen. Kul men inte s mycket mer. (221)

New England Imperial Stout Trooper Bourbon Barrel


Doftar lite fat, karamell och stall. Ok, ganska enkel doft utan något speciellt uppseendeväckande. Smaken är häftig och till skillnad från doften känns den nyskapande. En hel del grönsaker, fast på ett bra sätt. Lite lustig, men mycket gott. Eftersmaken är lång, intressant och mysig. Kul och bra öl. (132)

Great Divide Barrel Aged Yeti


Doftar lite vattnigt. Oväntat! Aningen ointressant doft, med fat och rostat. Smaken är kraftfull. Spetsig och träffsäker. Kul och bra. Ingen extremt men tunga och bra smaker. Har lyckats göra en angenäm extrem-öl. Eftersmaken är enkel men kul. Alkoholhetta, fat och torr rostad malt. Väldigt, väldigt bra öl. (166)

Great Divide Barrel Aged Old Ruffian


Doftar fat och lite dill. Mycket fat. Gott och välbalanserat, men nästan överdrivet mycket fat. Smaken är oväntat bitter och seriös. Välbalanserad och intressant. Välgjord och kraftfull. Bra. Eftersmaken är lång och full av smaker. Olika trägiga och fatiga smaker, humle och bitterhumle, färsk och torkad frukt, lite blomster. Kul och bra öl. (456)

Cigar City Bolita Brown Double Nut Brown Ale


Doftar malt och lite nöt. Enkel och bra doft. Bra ölkänsla. Smaken är maltig med vissa lätt rostade toner. Olika maltsmaker som avlöser varandra. Eftersmaken är aningen bitter och felplacerad. Enkelt och gott men aningen obalanserad. God och välgjord öl. (232)

Sly Fox Rte. 113 India Pale Ale


Doftar maltigt sött och humligt. God, trevlig och enkel doft. Bra. Saken är aningen vattnig. Mild och god humle-profil, men lite för enkel. Eftersmaken är lång och bitter. Något enformig. Bra och enkel öl. (222)

Mikkeller Spontankriek


Doftar som extra gott vatten med körbär i. Aningen marsipan. Smaken är aningen bitter men god. Bra och goda smaker som gör ölen mycket lättdrucken. I eftersmaken finns lite humle. (221)

De Molen Black Damnation 666

Doftar sött, örtigt och mycket aromatiskt. Spännande med viss kola och fruktighet. Trä, Mycket inbjudande doft. Smaken är mycket oväntad efter doften. Torr, lite vattnig och aningen smaklös. Mestadels enformig rostad malt. Ganska tråkig smak. Eftersmaken är däremot fantastiskt god. Oerhört intensiv och jättelång. Mängder av smak. Alltifrån blommor och frukt till torr rostad malt och sirap. Välbalanserad, intressant och spännande öl. (406)

Cigar City Or Black Ale


Doftar mycket humle. Blommor, frukt och rostad malt. Väldigt spännande och inbjudande doft. Något obalanserad dock. Smaken är mycket torr och rostad. Parfymatiskt humle som inte riktigt passat ihop med övriga smaker. Väldigt mycket humle som tar överhanden och delar smaken i två. Den intensiva och något felplacerade beskan har nog sitt ursprung i både humlen och den rostade malten.Eftersmaken är skarp, ganska lång men inte så skön. (520)

Stillwater Artisanal Ales Stateside Saison


Doftar lätt syrligt och malt. Lite örtig och aromatisk. Intressant doft. Smaken är dammig och ganska oväntad. Aromatisk malt med tung, lite klumpig humle. Känns mycket obalanserad utan att vara misslyckad. Ganska trevlig smak. Eftersmaken är torr och lite tråkigt kort. Tillför egentligen inget. Ok öl. (110)

lördag 5 februari 2011

Weyerbacher Double Simcoe IPA


Doftar tungt och lite klumpigt. Aningen obalanserad med vissa felplacerade doftelement. Intressant och inbjudande men kanske inte så lyckad. Smaken är lite grön och obalanserad. Ganska tråkig humle och enformig bitterhet. Egentligen en mycket god smak men på något sätt väldigt tråkig. Eftersmaken är fruktigare och mer intressant än huvudsmaken. Lång med en ganska behaglig känsla. (112)

Russian River Redemption


Doftar klassisk belgisk blond med behaglig mild och välbalanserad känsla. Mycket bra och gedigen doft. Fyllig och god. Smaken är söt med en viss syra som piggar upp. Brödig med den belgiska funky-jäst smaken. Mycket bra och mycket välbalanserat. Kanske aning vattnig. Eftersmaken är jästig och lite bitter. Behaglig och mycket trevlig, om än något obalanserad. (432)

torsdag 3 februari 2011

Alpine Beer Company Pure Hoppiness


Doftar fruktigt och parfymatiskt. Bra doft med spännande balans. Kanske lite mer kul än bra. Smaken är bitter och lite obalanserad då den känns aningen för blommigt parfymatiskt. Eftersmaken är mycket aromatisk. Spännande och kul. Bra bitter känsla. Mycket bra öl. (324)

Karl Strauss Tower 10 IPA


Doftar lite unket och humle. En aning urin. Inte en hemsk doft, men heller inte tillräckligt bra. Samken är bitter och lite skarp. Felplacerad och obalanserad. Lustigt humle, nästan helt utan frukt och blommor. Ok smak. Eftersmaken är ganska lång och bitter. Helt ok eftersmak. (012)

AleSmith Anvil ESB


Doftar mild karamell och bra bitter humle. En del blommor och frukt. Tydlig inspiration av klassisk brittisk öl, fast mer intressant och välbalanserat. Väldigt bra doft. Smaken är dammig och aromatisk. Enkelt men oerhört gott. Fortfarande en klassiks brittisk känsla men gjort på ett nyskapande sätt. Fantastisk välbalanserat och välgjort. Eftersmaken är lång men fin beska och bra malt. Verkligen en bra och välgjort öl! (554)