lördag 12 mars 2011

Allagash Interlude


Doftar lätt dammigt, syrligt, fruktigt och mycket bärigt. Torr och sträv doft. Smaken är oväntad efter doften. Mycket speciell och annorlunda. Syrlig med lakrits och andra udda smaker. Kul och ganska gott. Väldigt udda smak. Eftersmaken är kort. Mycket bärig, lite dammig och lite besk. Ok öl. (110)

3 Fonteinen J & J Oude Geuze Roze


Doftar klassisk gueuze. Alla de fantastiska lambic-karraktärerna plus lite papper och citrus. Det är en fantastiskt god doft, men oerhört lågmäld. Kan misstolkas som klen och vattnig. Ger man bara doften djup koncentration och tid visar sig en helt fanatiskt doft. Smaken är av enklare modell med ren, klar och väldigt välbalanserad profil. Ohyggligt god, men behaglig är nog ordet som bör betonas. Eftersmaken är aning bitter, fast syran balanserar upp. Som helhet en mycket subtil öl som verklig kräver koncentration och lugn. Fantastiskt gott. (788)

Smuttynose Julio’s Ry(e)an Ale


Doftar sött och mycket fat. En del smörkola. Enkel, sliskig men angenäm doft. Smaken är sliskig med mycket fat och mycket karamell och kola. Smaken har även en mer seriös sida med bitterhet och malt. God smak om än lite tudelad. Eftersmaken är lite kort med nästan enbart fat. Lite tråkig eftersmak. Ok öl. (120)

Left Coast Hop Juice


Doftar humle. Ganska tungt och klumpigt, men en hel del sötma och malt. Ok doft. Smaken är obalanserad och aningen felplacerad. Konflikt mellanmalt, humle och en del lustiga smaker. Inte så bra smak. Eftersmaken är torr och bitter. Parfymatiskt och lite irriterande. (100)