lördag 9 april 2011

Captain Lawrence Cuvee de Castleton


Doftar fruktigt och blommigt. Söt-syrlig och mycket behaglig doft. Välbalanserad, mjuk och len. Väldigt, väldigt bra doft. Smaken är klenare, vattnigare och mycket mer skarp. Ok balans och trevlig smak. Eftersmaken är lite jästig med syrliga toner av läsk. Kul och bra öl. (631)

Cigar City Either Black Ale


Doftar tjockt och lite skarpt. Humle och rostat. Aningen karamell. Spännande, kul och bra doft. Smaken är oväntad. Tydlig med många delar. Mycket intressant. Besk humle och aromatiska rostade toner. Något obalanserad och någon felplacerad smak. Helt ok smak. Eftersmaken är skarp och humlebesk. Aning tråkig efter huvudsmaken. Lång med torra och rostade toner i slutet. Bra öl. (231)

Bells Expedition Stout


Doftar soya och rostat. Lite hö och alkohol. Tung, djup doft. Inbjudande doft. Smaken är mycket rostad och ganska kraftfull. Lite dammig och aningen grön. Ganska avancerad smak som kräver en del av personen som njuter av den. Mustigt och gott. Eftersmaken är söt och tvättat torr. Lite rostad-malt-beska. Damm. Aningen enkelspårig eftersmak. Tjock och god öl. Men saknar balans och intresse. (342)

Weyerbacher Blithering Idiot


Doftar sött och maltigt. Lite obalanserad och omogen doft. Alkohol och blött hö. Smaken är omogen och lite spretig. Spritig, skarp och kantig. Inte så bra smak. Eftersmaken är bitter och söt. Ganska kort och tråkig. (000)

Deschutes The Abyss


Doftar rostat, kakao, lite grädde och socker. En viss dammighet eller kornighet. Massor av spännande detaljer i en mycket avvägd helhet. Mycket behagligt och inbjudande. Fantastisk doft. Smaken är först lite småtråkig, men bygger snart upp en mer fyllig känsla. Ett något metallisk slutspel i huvudsmaken. Bra smak men inte i närheten av doften. Eftersmaken är bättre. Mer sockerbetan att vara söt. Rostat och lite rök. Aning syra. Kul öl. (634)

Bells Hopslam


Doftar fruktigt av mycket humle. Lite godis som piggar upp i den annars mycket seriösa doften. Mycket välbalanserad och välplacerad doft. Skön humle. Smaken är först söt och besk i bra balans och trevlig känsla. Men senare blir den strävare, mer enformig och nästan lite tråkig. Den sena smaken är oväntad och lite konstig. Eftersmaken är lite vattnig men framförallt besk. Ganska enformig, på gränsen till tråkig. God och bra öl där det mesta är jättebra men de sämre delarna sticker ut. (431)

Stillwater Cellar Door


Doftar mycket frukt. Grönt äpple, lite damm och ganska spännande. Örtig och aromatisk doft. Smaken är lite lustig. Med godis, en viss beska och annorlunda balans. Ger intre riktigt en saison-känsla. Men den har en klar amarikansk-belgisk känsla i alla fall. Eftersmaken är kort och återspeglar delar av huvudsmaken tydligt, medan andra delar är helt borta. Intressant öl. (110)