onsdag 16 juni 2010

Nøgne Ø Sweet Horizon


F: Doftar sött, intressant, inbjudande och mycket gott. Bra doft. Smaken är oerhört söt och rolig. Massor med smaker som alla har sötma gemensamt. Alkohol, godis, russin, druvor och mycket, mycket mer. Väldigt goda smaker som passar bra ihop och leker med varandra. Eftersmaken håller kvar de olika smakerna bra och undviker att ta med det extremt söta. Mycket intressant och väldigt kul öl som håller intresset uppe. Oerhört bra. (265)

E: Svart öl med litet, ljust beigefärgat skum. Doften är söt, fyllig och aningen stickig med toner av kaffe och alkohol. Smaken är mycket söt, kraftfull och speciell med en del kaffe, mycket vaniljtoner och lite torkad frukt. Söt eftersmak med kaffe och vanilj. Mycket godisaktigt efterrättsöl. Riktigt gott till en början, men sent i eftersmaken kommer hemska toner av kaffe med massor av socker i. Förstör tyvärr helhetsintrycket.

2 kommentarer:

  1. Håller med, den var väldigt god och sällan har "dessertöl" känns som en lika passande beskrivning. Synd att vi provade denna före Red Horizon här, kändes i efterhand som fel ordning.

    SvaraRadera
  2. När jag läste på etiketten att denna ölen 'inte skulle drickas till dessert utan var en dessert i sig själv' skrattade jag lite och tyckte det lät fånigt. Men som du skriver; sällan har dessertöl känts som en mer passande beskrivning. Det är helt klart en dessert i sig själv, mycket gott.

    Jag har ännu inte provat Red Horizon vilket kanske är bra då smaklökarna får vila en stund efter Sweet. På etiketten till Red så lät det som om den är en vanlig Pale Ale bryggd som en lager fast med sake-jäst. Vekar inte som om den har något gemensamt med Sweet Horizon alls. Vi får se.

    SvaraRadera