söndag 15 augusti 2010

J.W. Lees Harvest Ale (Calvados)


F: Doftar först oerhört mycket fat men näsan vänjer sig. En gnutta syrlighet och en intensiv sötma. Lite fruktigt och bärigt. Efter ett tag känns nyanser av gröna äppelskal i doften. God och mycket spännande doft. Smaken är mycket söt och lite dammig. En hel del lagrade toner. Oerhört sött med ganska bra spännande smaker. Mycket kul och mycket gott. Eftersmaken är lågmäld i jämförelse med smak och doft. Sötma, lite malt och en del fat. Helt ok eftersmak. (241)

E: Rödaktigt, lätt grumligt öl med medelstort, benvitt skum. Doften är söt och aningen alkoholstinn, lätt syrlig och mycket fruktig med tydligt inslag av äpple. Smaken är söt och kraftfull med en del torkad frukt, mycket äpple och några lätt märkliga, jordiga toner som drar åt stensöta och lakritsrot. Lite trä. Spännande och mycket bra.

2 kommentarer:

  1. Älskar den "vanliga" Harvest Alen och skulle hemskt gärna testa den här eller någon av de andra fatversionerna. Hur fick ni tag på den här?

    SvaraRadera
  2. Jag var i New York med jobbet förra veckan och köpte med mig en flaska hem från New Beer Distributors. Den verkar inte alls ovanlig i USA, så den går säkert att byta till sig den vägen (ingen aning om hur vanlig den är i andra länder, t.ex. England).

    SvaraRadera